Matchcare werkt overal in Nederland

Outplacement

Outplacementtraject van 3, 6 of 9 maanden
Verdiepingspakketten die je op maat kunt inzetten
Coachingsgesprekken en workshops
ZZP begeleiding en ondernemerstraject
Bij Matchcare ben je aan het juiste adres voor het vinden van je volgende baan.
Maatwerk op basis van jouw persoonlijke situatie en begeleiding door je eigen coach. Bekijk hieronder het complete aanbod.

Volledig outplacementtraject:
drie, zes of negen maanden

Trajecten gaan uit van jouw persoonlijke situatie en jouw persoonlijke doel en gaan in op: ‘motivatie, vaardigheid en in actie komen’. Tijdens het traject van drie, zes of negen maanden bepaal je samen met je coach waar jij de focus legt. Je ontdekt waar je goed in bent, kiest de beste sollicitatierichting en hebt een voorsprong bij iedere sollicitatie. Tijdens het traject maak je met de coach werkafspraken en bepaal je welke onderdelen jou versterken en waar de coach je het beste bij kan ondersteunen.
Zo laat je geen kansen liggen en maak je geen onnodige fouten.
Drie maanden

Heb je al sollicitatie ervaring en ben je afgelopen drie jaar van baan gewisseld, zet dan de puntjes op de i en kies voor een outplacementtraject van drie maanden.

Zes maanden

Ben je minder ervaren in solliciteren, heb je nog geen helder LinkedIn profiel en weet je niet precies wat je wilt? Kies dan voor een outplacementtraject van zes maanden.

Negen maanden

Werk je al meer dan 7 jaar in je huidige functie en ben je niet actief geweest op de arbeidsmarkt, laat je dan niet verrassen door de nieuwe manieren van solliciteren en netwerken en kies voor een outplacementtraject van negen maanden.

Hoe ziet een outplacementtraject er voor jou uit?

Outplacement start met een intake. Je vertelt je coach je over je verwachtingen en wensen en je coach geeft aan wat er allemaal mogelijk is. Je maakt samen een concreet en persoonlijk plan en kiest voor de aanpak die het best bij je past.

Wat gebeurt er tijdens outplacement?

Tijdens de outplacement heb je persoonlijke gesprekken met je coach. Dit gebeurt online en face to face als dat mogelijk is. Je gaat aan de slag met testen, opdrachten, informatie en vacatures vanuit het online platform Matchcareer. Door de vele contactmomenten houd je de voortgang erin en krijg je ruimte om vragen te stellen. Je bespreekt mogelijke vacatures, je bereidt je netwerk en sollicitaties voor en krijgt de steun om het vol te houden. Jouw toekomstige baan is ons doel.

Meer informatie bel 030 6029422 of mail naar aanmeldingen@matchcare.nl

Verdiepingspakketten

Verdiepingspakketten bestaan uit vier bijeenkomsten (coaching of workshop), gebruik van Matchcareer en gevalideerde testen. Deze pakketten zijn er met name voor als jij op onderdelen extra ondersteuning nodig hebt om zo snel mogelijk weer een nieuwe baan te vinden.
Kies en mix in overleg met je coach een of meer verdiepingspakketten zodat je zeker weet dat je de juiste stap maakt.
01
Wat is voor mij de beste werkplek

Tijdens deze module onderzoek je welke werkplek het beste bij jou past. Je maakt de LoopbaanVerkenner assessment en bespreekt de uitkomsten van de rapportage met je coach. Je koppelt de uitkomsten van deze loopbaantest aan de mogelijkheden en vacatures op de arbeidsmarkt. Zo maak je de juiste keuze en kun je gericht solliciteren.

Onderdelen van deze module:
Vier coachgesprekken aan de hand van de LoopbaanVerkenner en de rapportage.

Resultaat:
Inzicht in je kwaliteiten en je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

02
Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen

Deze module is voor jou als je mentaal last hebt van de situatie en je belemmert bij je volgende stap. Ook kan je deze ondersteuning inzetten als je stress en tegenslag ervaart. Dit verdiepingspakket versterkt je veerkracht en je krijgt weer grip op je omgeving en je toekomst.

Onderdelen van deze module:
Vier coachgesprekken aan de hand van jouw situatie en het resultaat van de TalentOntwikkelscan.

Resultaat:
Vanuit zelfinzicht weer vertrouwen en grip krijgen op de mogelijkheden die er zijn.

03
PERFECT SOLLICITATIEPAKKET

Tijdens deze module werk je aan je cv, LinkedIn profiel en de inhoud van een motivatiebrief. Is dit op orde dan val je positief op en word je zeker uitgenodigd voor een gesprek.

Onderdelen van deze module:
Vier bijeenkomsten met de onderdelen:

 • CV
 • LinkedIn profiel
 • Motivatiebrief

Resultaat:
Je beschikt met deze module over de vaardigheid een actueel CV, LinkedIn en sollicitatiebrief te maken.

04
HOE ZIT DIE ARBEIDSMARKT IN ELKAAR

De arbeidsmarkt werkt nu anders dan een paar jaar geleden. Naast de vele vacatureservices is vooral LinkedIn veel belangrijker geworden. Tijdens deze module ontdek je de werking van vacaturebanken en de mogelijkheden om via LinkedIn te netwerken en te solliciteren.

Onderdelen van deze module:
Vier bijeenkomsten met de onderdelen:

 • Solliciteren via vacaturebanken
 • Netwerken en solliciteren via LinkedIn

Resultaat:
Je beschikt met deze module over de vaardigheid effectief vacaturebanken en LinkedIn te gebruiken.

05
HOE PRESENTEER IK MIJZELF OP DE ARBEIDSMARKT

Met je ervaring vanuit je huidige functie blink je bijvoorbeeld uit in hospitality en kun je goed samenwerken in een team. Hoe zorg je ervoor dat deze en andere sterke punten voor het voetlicht komen tijdens het vinden van een volgende baan. Leer alles over een elevatorpitch tijdens de module ‘Hoe presenteer ik mijzelf op de arbeidsmarkt’

Onderdelen van deze module:
Vier bijeenkomsten met de onderdelen:

 • Mijn sterke en aandachtspunten
 • Jezelf spiegelen aan een organisatie en vacature
 • Elevator Pitch (in anderhalve minuut jouw verhaal voor het voetlicht)

Resultaat:
Je kunt met deze module in iedere situatie in anderhalve minuut jouw sterke kanten onder de aandacht brengen.

06
HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIE ACTIEPLAN

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met een slim plan, een excellente uitvoering, evaluatiemomenten en verbeteringen krijg je het beste resultaat. Op deze manier ga je dagelijks aan de slag met netwerken en solliciteren.

Onderdelen van deze module:
Vier bijeenkomsten met de onderdelen:

 • Haalbare doelen stellen
 • Planning en uitvoer samen met je netwerk
 • Evaluatie van je eigen activiteiten

Resultaat:
Je kunt met deze module gericht aan de slag, je hebt overzicht en werkt gestructureerd aan het vinden van een nieuwe baan.

07
HOE BLIJF IK ACTIEF OP DE ARBEIDSMARKT

Duurt het vinden van een nieuwe baan langer dan je dacht? Ga alsnog aan de slag met een outplacement coach van Matchcare. Samen met je coach neem je door hoe je tot nu toe gesolliciteerd hebt en breng je verbeteringen aan. Deze begeleiding van een maand kan voldoende zijn om je sollicitaties weer vlot te trekken.

Onderdelen van deze module:
Vier bijeenkomsten met de onderdelen:

 • Motivatie gaat over; ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Welk bedrijf past bij jou en je ambitie.
 • Vaardigheid gaat over sollicitatievaardigheden zoals je LinkedIn, netwerken, een elevator pitch en motivatiebrief.
 • In actie komen gaat over het in de praktijk brengen van je sollicitatie activiteiten.

Resultaat:
Door de begeleiding heb je weer de inspiratie en energie gekregen om zelfstandig te solliciteren.

08
SAMENWERKEN MET EEN COACH OF JOBHUNTER

Vind je het lastig om alles alleen te doen? Samen werken met een outplacement coach of jobhunter maakt dan het verschil. In vier bijeenkomsten stel je samen met je coach of jobhunter doelen op en ga je daar samen mee aan de slag.

Onderdelen van deze module:
Vier bijeenkomsten waarin je samen met je coach of jobunter werkt aan:

 • Het activeren van je netwerk
 • Het benaderen van bedrijven
 • Solliciteren

Resultaat:

Door intensief samen te werken  zul je merken dat je meer ingangen bij bedrijven creëert en zo je kansen op een nieuwe baan vergroot.

Meer informatie bel 030 6029422 of mail naar aanmeldingen@matchcare.nl

Coachingsgesprekken en workshops

Losse coachingsgesprekken

De coachingsgesprekken voer je één op één met je loopbaancoach. De coach houdt je scherp en zorgt ervoor dat jij de baas blijft over jouw toekomst.
Samen werk je aan je nieuwe doel: de beste nieuwe werkplek voor jou!

Bij aanvang van je begeleiding bestel je het aantal benodigde coachingsgesprekken. De coaching is te combineren met workshops afgestemd op jouw behoefte. Zo stel je je eigen verdiepingspakket samen.

Juridische ondersteuning nodig?
Samen met de arbeidsrechtjurist wordt gekeken naar wat voor jou de beste juridische stappen zijn.

Opleidingsadvies?
Samen met de opleidingsadviseur wordt gekeken naar wat voor jou de beste opleiding zal zijn. Bij dit advies zit je niet vast aan één enkele opleider maar heb je keuze uit alle opleidingen in Nederland.

Workshops

Workshops worden online of op locatie gegeven. Per workshop zijn er tussen de 8 en 12 deelnemers van verschillende organisaties.

Workshops: Opladen en positieve energie

 • Omgaan met verandering – Een verandering kan ook in je voordeel werken, bouw een dreiging om naar een kans
 • Ombuigen van weerstand – Als je rationeel weet dat je een volgende stap moet nemen maar emotioneel nog niet zo ver bent. Je voelt je verrast, onrechtvaardig behandeld of tekortgedaan. Matchcare helpt je dit in perspectief te plaatsen en ruimte te maken voor een volgende stap
 • Belemmerende overtuigingen – laat je niet tegenhouden door je eigen overtuiging. Matchcare geeft je handvatten negatieve gedachten om te buigen naar helpende gedachten
 • Work Life Balance – Naast je werk heb je ook tijd, aandacht en energie nodig voor privézaken. In overleg met Matchcare kun je werken aan een optimale balans
 • Lekker werken tot aan je pensioen – Geef een positieve draai aan de laatste jaren van je loopbaan
 • Intrinsieke motivatie – Als je merkt dat je negatief bent kun je vaardigheden aanleren om op basis van je intrinsieke motivatie verder te gaan en positieve energie aan te boren

workshops: Solliciteren

 • Power CV – Je eigen website, profileer jezelf
 • Winnende sollicitatiebrief – To-the-point zichtbaar wie jij bent en wat jij wil
 • Persoonlijke presentatie – Profielfoto en kledingadvies
 • Pitchen als Obama – De eerste indruk is essentieel, benut die maximaal
 • LinkedIn – Hoe zet ik mijn netwerk optimaal in?
 • Sollicitatiegesprek – Wat wel en niet in een eerste gesprek, en daarna?
 • Bedrijven bellen – Vergroot je kansen op een netwerkgesprek
 • Netwerken – Wie ken ik eigenlijk allemaal ook buiten mijn werk?
 • Job search – Op basis van je profiel wordt er gezocht naar verborgen vacatures. Dit doe je samen met de jobhunter
 • Sollicitatie boost – Samen met je jobhunter pak je de telefoon en bel je organisaties. Je leert zo te bellen zonder schroom en ervaart het gevoel van een succesvolle introductie
Meer informatie bel 030 6029422 of mail naar aanmeldingen@matchcare.nl

Ondernemerstraject

Dit kan een moment zijn om te starten als ondernemer. Samen met een ondernemerscoach onderzoek je de mogelijkheden voor jezelf en je bedrijf. Op basis van je kwaliteiten en een ondernemersscan maak je samen met je coach een bedrijfsplan waar je zelf mee aan de slag gaat. De coach ondersteunt je met alle verschillende aspecten van het ondernemerschap. Van inschrijven bij de Kamer van Koophandel tot en met het versturen van je eerste btw-aangifte.
Zelfstandig ondernemerschap
Wil je al een tijdje een eigen zaak beginnen en kom je er maar niet aan toe, durf je het nog niet of zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen we je maar 1 ding adviseren: wees niet te kritisch, laat je angsten los en zet nu de eerste stap.
Meer informatie bel 030 6029412 of mail naar aanmeldingen@matchcare.nl

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.