Matchcare werkt overal in Nederland

Outplacement voor werkgevers

Outplacement trajecten voor organisaties

Of het nu door economische omstandigheden komt of een reorganisatie, soms ontkom je er als werkgever niet aan om voor je medewerkers een Outplacement Traject aan te vragen. Bij Matchcare pakken we Outplacement op een grondige en menselijke wijze aan. Bij de Werk naar Werk begeleiding kijken we bij elke kandidaat naar zijn/haar talenten, vaardigheden en motivatie. We werken hard om de Sollicitatie vaardigheden van je werknemers te versterken en verkennen de mogelijkheden in sectoren waar zij zelf misschien nog niet aan gedacht hebben. Zodoende kunnen we de kandidaat zo snel mogelijk aan een passende nieuwe baan helpen.

Outplacement begeleiding van Mathcare is online, flexibel en in heel Nederland beschikbaar

Door de huidige omstandigheden en de snelle overstap naar digitaal bieden wij Outplacement begeleiding anders aan dan enkele jaren terug. In overleg met de kandidaat kan het outplacement traject en loopbaanbegeleiding online, flexibel en in heel Nederland worden aangeboden. Voor de medewerker betekent dit dat de begeleiding naar nieuw werk tijds -en plaats onafhankelijk is, dit kan plaatsvinden waar -en wanneer het hem of haar uitkomt. Deze flexibele methode noemen wij Worksmart

Daarnaast bieden we onze Outplacement begeleiding zowel voor teams aan als voor individuele kandidaten.

Werkwijze voor het Outplacement Traject

1 Intake

Met behulp van ons slimme intake formulier kiezen we de coach die het beste bij de medewerker past en geven we inzicht in zijn/haar arbeidsmarktwaarde

2 Inzicht in talent

De begeleiding start met een kennismakingsgesprek met de coach en enkele testen om zo inzicht te krijgen in de talenten, vaardigheden en drijfveren van de kandidaat. Uniek is dat we aan de hand van deze factoren gelijk een match kunnen vinden op de arbeidsmarkt voor de kandidaat.

3 Sollicitatie Vaardigheden versterken

De kandidaat leert alles over functies vinden, LinkedIn en overige social media optimaliseren, netwerken, telefonisch informatie inwinnen, sollicitatiebrief schrijven en een goed, effectief sollicitatiegesprek te voeren. Alle vaardigheden worden op maat aan je medewerker aangereikt. 

4 Actief op zoek naar een nieuwe baan

Van het begin van de begeleiding kunnen er op vacatures gereageerd worden of worden lopende sollicitaties succesvoller gemaakt. Door vanuit talenten en vaardigheden te spiegelen aan vacatures ontdekken we mogelijkheden en aanknopingspunten. Met onze sprint-aanpak staat je werknemer er niet alleen voor.

De volgende baan

Onze aanpak is zo succesvol dat in de afgelopen 12 maanden 93% van onze kandidaten een nieuwe baan heeft gevonden.

OUTPLACEMENT ADVISEURS IN HEEL NEDERLAND

Matchcare heeft outplacement adviseurs in heel Nederland en we kunnen hierdoor in elke regio werk naar werk begeleiding aanbieden. Dit kan aan de hand van de wensen van de kandidaat persoonlijk of online.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.