Matchcare werkt overal in Nederland
Werkwijze
Jouw stappen naar een volgende baan
Intake
Al tijdens je aanmelding gaan we voor je aan de slag. met behulp van onze slimme intake formulier kiezen we de coach die het best bij je past en krijg je inzicht in je arbeidsmarktwaarde.
Inzicht in je talent
De begeleiding start met kennismaking aan de hand van je ‘willen’, ‘kunnen’ en ‘zijn’. Je praat met je coach, doet testen en onderzoekt zo je drijfveren en de unieke toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt. Uniek is onze match met vacatures op basis van jouw talent.
Versterk je sollicitatie vaardigheden
Je leert alles over functies vinden, je presentatie op LinkedIn en social media, netwerken, telefonisch informatie inwinnen, motivatiebrief schrijven en effectief een sollicitatiegesprek te voeren. Deze vaardigheden worden op maat aan jou aangereikt.
Actief solliciteren
Vanaf de start van de begeleiding kan er gesolliciteerd worden of worden lopende sollicitaties succesvoller gemaakt. Door vanuit talenten en voorkeuren te spiegelen aan vacatures ontdekken we mogelijkheden en aanknopingspunten. Met onze sprint-aanpak sta je er niet alleen voor.
Je volgende baan
Onze aanpak is zo succesvol dat 93% van onze kandidaten afgelopen 12 maanden een volgende baan heeft gevonden en daarmee een volgende stap hebben gezet in hun loopbaan.

Onze unieke bouwstenen

Voor het vinden van jouw volgende baan!

Het wegvallen van een vaste baan heeft een enorme impact. Je bent misschien boos of je moet wennen aan je nieuwe situatie. Hier begint de aanpak van Matchcare. Matchcare is erop gericht mensen op basis van hun talent in actie te laten komen. Onze begeleiding is opgebouwd uit sprints van telkens vier weken. Deze sprint aanpak zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat, snel resultaten zien en in beweging blijft. Je krijgt zo zicht in hun eigen kunnen, versterk je sollicitatievaardigheden en solliciteer met de garantie op een baan.

Loopbaan testen

Selfassessments en vragenlijsten zijn een belangrijk onderdeel van de begeleiding om zicht te krijgen op eigen kwaliteiten en mogelijkheden. De assessments van Matchcare zijn onderdeel van de outplacement trajecten en worden niet apart in rekening gebracht.

Sprint begeleiding

De begeleiding is persoonlijk en afgestemd op jouw behoefte.  Elke 4 weken wordt er een sprintplan/actieplan opgesteld. Dit vormt de basis voor de actie die jij gaat uitvoeren onder begeleiding van je coach. Naast het aanleren van de vaardigheden zoals solliciteren, netwerken en het houden van een goed gesprek ligt de nadruk op het vasthouden van jouw motivatie.

Vacatures

De matchcare vacaturebank is uniek! Al 20 jaar verzamelen we  op alle media vacatures en we snel inzicht krijgen in passend werk voor jou. Je kunt dus echt zoeken op de competenties en talenten die jij hebt zonder dat je precies weet wat de functienaam is. Zo zie je snel dat er meer mogelijk is dan je denkt.

Coaches Matchcare
coaches

Wij werken met een vaste kern van  adviseurs, door heel Nederland, die opgeleid zijn volgens de Matchcare methodiek en gecertificeerd voor de Matchcare Assessments. Daarom is er altijd een coach bij jou in de buurt.  Onze adviseurs zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Noloc en zijn jaarlijks actief om hun expertise te verbreden en verdiepen.

Matchcareer.nl
Matchcareer

Aanvullend op onze loopbaanbegeleiding krijg je toegang tot het loopbaanportal Matchcareer  Hierop vind je arbeidsmarktinformatie en loopbaantesten. Bovendien kun je gebruik maken van het uitgebreide ePortfolioen vacatures vinden in de Vacaturebank. Gegevens uit het E-portfolio zijn makkelijk te downloaden in cv format die te vinden zijn in Matchcareer.

Handboek

Het vinden van werk wordt plezierig en makkelijk gemaakt met het Handboek Solliciteren: Van LinkedIn tot Power CV!

Je leert alle aspecten van solliciteren door er actief mee aan de slag te gaan.  Het boek bestaat uit oefeningen en checklisten die hierbij helpen. Netwerken en solliciteren zullen voortaan een stuk makkelijker zijn!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.